Geslaagde Apeldoorn in Data meetup

Op 28/6/2017 was de Apeldoorn in Data meetup in het TOT2021 gebouw aan de molenstraat. Met een opkomst van 26 man was het een zeer geslaagde avond.

Rond half acht was de aftrap van SimPoint over het KPN LoRa Wan netwerk. Hierbij werd duidelijk uitgelegd hoe je het beste met het KPN netwerk kan verbinden. Zeker wanneer je niet direct 1000 devices wil aansluiten heeft SimPoint hier prima oplossingen voor.

De volgende presentatie van Evert Alink werden de verschillende beschikbare sensoren uitgelegd. Voornamelijk kwamen de industriële sensoren voorbij maar dezelfde principes worden ook voor de kleinere sensoren die met LoRa gebruikt worden toegepast.

Frank Woutersen vertelde vervolgens over het initiatief Apeldoorn in Data. Dit initiatief is geïnspireerd door Meet je stad uit Amersfoort waarbij door een burgerinitiatief temperatuur en vochtigheid wordt gemeten door de stad Amersfoort. Apeldoorn heeft een dekkend LoRa netwerk waar ook een dergelijk meetnet prima mee gemaakt kan worden. Met een zelfgebouwde LoRa Node wordt de temperatuur, vochtigheid, luchtdruk en lichtintensiteit gemeten en via het LoRa netwerk doorgestuurd naar de Apeldoorn in Data server. Daar wordt de data opgeslagen en weergegeven via een interactieve kaart. De komende periode wordt door een aantal enthousiastelingen een print plaat ontworpen waarmee tegen lage kosten meerdere Nodes gemaakt kunnen worden. Met deze Nodes wordt vervolgens een dekkend meetnet in de stad Apeldoorn gemaakt.

De presentatie is hier na te lezen.

Lambertus Ijsselstein vertelede vervolgens hoe Inter Act met LoRa berichten van waterzuiveringen en drukgemalen doorstuurt. Deze signalen zijn via een Web SCADA real-time in te zien.

Wil je ook meedoen met Apeldoorn in Data? Stuur dan even een berichtje via het contactformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *