LoRa Apeldoorn de Ruimte in?

De LoRa club uit Apeldoorn wil kijken of we mee kunnen doen met dit project om onze eigen satelliet de ruimte in te krijgen: AmbaSat-1: An educational Space satellite kit

Deze satelliet bevat een heel stel kleine satellietjes (sprite satelliet) ter grote van een postzegel (3,5×3,5cm). Deze sprite satellietjes sturen via LoRaWan hun data door naar de aarde.
De satellietjes blijven ongeveer een maand of 3 in de ruimte (ongeveer 250 km vanaf de aarde) waarna ze weer terugkeren in de dampkring van de aarde waar ze verbranden. Er blijft dus geen ruimtepuin over.

De LoRa Meet-up groep wil zien dat we één van deze kleine satellietjes aanschaffen en mee de ruimte in kunnen sturen. Onze eigen Apeldoornse satelliet de ruimte in, hoe gaaf is dat?
Het kost ongeveer 250 euro om een klein satellietje aan te schaffe en in de moeder cube satelliet de ruimte in te schieten. We willen met een aantal mensen ieder een paar tientjes in de pot doen om één satelliet aan te schaffen en te lanceren. Doe je ook mee? Kom dan naar een van onze meet-ups:
https://www.meetup.com/LoRa-Network-in-Apeldoorn-Growing-Meetup/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *