Lokalisatie workshop

Op 19 mei hebben we via de virtuele weg een lokalisatie workshop gehad. Tijdens deze workshop waaraan bijna 40 man deelnam hebben we een node gemaakt die via Wifi kijkt welke wifi netwerken er in de lucht zitten. De 2 sterkste SSID’s worden via LoRa doorgestuurd. Met verschillende API’s is het mogelijk om op basis van deze SSID’s je locatie te bepalen.

De onderstaande node hebben we gemaakt:

Wanneer je zelf niet de mogelijkheid hebt om NodeRed te draaien kan je ook je berichtjes doorsturen naar Apeldoorn In Data doorsturen.

Zorg er voor dat je een TTN application hebt waar alleen deze Node in zit. Via een HTTP integratie kan je je de data doorsturen naar Apeldoorn in Data. Het onderstaande screenshot laat zien hoe dit moet:

Stuur de data door naar de volgende URL: https://apeldoornindata.nl/data/loraendpointwifilocalisation.php

Wanneer je data wordt doorgestuurd stuur even een berichtje via het contact formulier met daarin de hardware gegevens van jouw node. Dan kan ik je data laten opslaan in de database en een dashboard voor je aanmaken in Grafana. Dan kan je je routes als volgt laten weergeven:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *