Ambasat meetup

Op 17 maart hebben we weer een nieuwe meetup over het Ambasat project.

Ruimtevaart was vroeger alleen voor de happy few. Satellieten waren zo groot als een schoolbus en koste een aardige duit. Maar Ambasat maakt ruimtevaart ook voor de kleinere beurs beschikbaar.

Ambasat.com (http://ambasat.com/) organiseerde halverwege 2019 een kickstarter campagne waarbij ze kleine satellieten aanboden ter grote van een grote postzegel en die ook goed betaalbaar zijn. Deze satelliet wordt met een aantal andere satellieten in een low earth orbit (LEO) gebracht. Daar gaat de satteliet metingen uitvoeren en de meetwaarden doorsturen naar de aarde via het LoRaWan netwerk van The Things Network.

Bij een van de meet-ups van IoT Apeldoorn is er met de pet rondgegaan en is er voldoende geld verzameld voor 2 Ambasat satellieten. Deze zijn ondertussen binnen gekomen na enige corona vertraging. En nu is het tijd om de software te schrijven.

Eén van onze satellieten heeft een Ambient Light sensor en de andere een Ultraviolet sensor. We zijn bezig met de eerste stappen te zetten om de software te schrijven, dashboard te maken en na te denken over een stabiele LoRa radio communicatie.

Tijdens deze meetup laten we zien wat we tot nu toe gedaan hebben. We nodigen we je dan ook graag uit om mee te denken om de kans op berichten uit de ruimte te vergroten.

Kort voor 17 maart ontvang je het wachtwoord voor de meetup.

Schrijf je snel in:

Workshop AmbaSat

Wednesday, Mar 17, 2021, 7:30 PM

Online event
,

5 LoRapeldoorners Attending

Ruimtevaart was vroeger alleen voor de happy few. Satellieten waren zo groot als een schoolbus en koste een aardige duit. Maar Ambasat maakt ruimtevaart ook voor de kleinere beurs beschikbaar. Ambasat.com (http://ambasat.com/) organiseerde halverwege 2019 een kickstarter campagne waarbij ze kleine satellieten aanboden ter grote van een grote postze…

Check out this Meetup →

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *